2013. október 5., szombat

Idősek bálja 2013

Az október hónap első napján az egész világ egyetlen napra az idősekre figyel és nekik kedveskedik. A CsIE tagjai úgy döntöttünk, hogy mi is tiszteletünket fejezzük ki időseink iránt, úgy, hogy mindenkinek aki 60 év fölötti és aki közel jár ehhez a korhoz felajánljuk, hogy részt vegyen egy csak a részükre szervezett bálba! A bálba bárki jöhetett, aki a 10 lej foglalót kifizette. 

Pénteken délkor már nekiláttunk a töltött káposzta készítéséhez. A pálfalvi Dávid Rózália néni segítségével előkészítettük és ízesítettük a töltött káposztát. Igazából 700 tölteléket terveztünk, de nem tudjuk, hogy hány darab készült! Többszöri repetázás után, a megmaradt töltött káposztát a csíkszépvízi öregotthonnak adományoztuk.

Szombaton délután már nagy volt a sürgés-forgás a kultúrotthonban. A kis csapatunk takarított, terített és várta a szép korúak érkezését. 


Az üres asztalok mögött még ott díszelegtek fotókiállításunk művei.


Este 7 órakor Szentmisére vártuk időseinket, majd a kultúrotthonba.


Szinte egyszerre érkezett mindenki...


Több mint 120-an foglaltattak helyet a bálba, és szinte mindenki eljött!


Sütivel nem készültünk, csak sós pereccel meg keksszel, de sokan hoztak sütit és kérésükre szétosztottuk, hogy mindenkinek jusson - ezek a dolgok azok amelyek egy jó közösségről árulkodnak!


Ági beszédével kezdünk, majd egy dal-találdával melegítettünk be, ami arról szólt, hogy zenészeink dalokat játszottak, és a bálozók ki kellett találják a dal címet. Orbán Ferenc nyerte ezt a vetélkedőt. 


Majd mindenki húzott egy lapot (a póker kártya pakliból) és meg kellett keresse a társát/táncpartnerét! A bulit elkezdődött!


Időseink nagyszerűen tudnak bulizni - le az összes kalapokkal előttük!


Sokszor bizonyult a táncparkett kicsinek...


Jó volt látni, hogy milyen jól érzik magukat!


Már tíz óra el volt múlva amikor tálaltuk a töltött káposztát! 


A vacsora végére egy kis kóstoló-játékkal készültünk, ahol három bátor jelentkező be is vállalta, hogy az általunk terítékre került pépet megkóstolja és megpróbálja megállapítani mi lehet az. Mindhárman nagyon ügyesek voltak és néhány kellemes perccel ajándékoztak meg bennünket!


Be sem fejeztük a játékot, máris indult a tánc! 


Nem látszott, hogy idősek báljában vagyunk, egyáltalán!


A következő szünetre egy kvíz játékkal készültünk, ahol 24 kérdést tettünk fel a kialakult öt csapatnak. Nagyon ügyesen válaszoltak időseink, és látszólag élvezték is ezt a játékot... 


Majd újból jöhetett a tánc.


És még több tánc...


Éjjel két óra körül szinte kiürült a kultúrotthon, ekkorra már csak néhány szép korú és a CsIE töltötte be a táncporondot. 


Ha valaki kíváncsi a többi képre, akkor kattintson ide

Köszönöm, hogy ilyen sokan részt vettek az általunk szervezett bálon, igazán jó volt Önök között, Önökkel tölteni ezt az estét! Remélem legalább annyira jól érezték magukat mint mi és ha minden jól megy, akkor remélem jövőre is megtisztelnek jelenlétükkel!

Fotó: Bereczki Mária, Szentes Lajos, Orbán Csabika
AR















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése