2017. január 10., kedd

Az idei év első "Szülők iskolája"




      Január 10-én a Szülők Iskolája nevű program keretén belül a Konfliktusokról, konfliktuskezelésről beszélgettünk Kelemen Leventével és Zsókával, családpasztorációval foglalkozó házaspárral. Egy újabb tartalmas, hasznos beszélgetést tudhatunk magunk mögött, melynek keretén belül meghatároztuk azt, hogy mi az, hogy konfliktus, hogyan szoktunk viselkedni egy konfliktushelyzetben, milyen konfliktuskezelési modellek, típusok vannak. 



      Szerepjátékon keresztül azt is kipróbáltuk, hogy viselkedünk konfliktushelyzetben, hogyan tudnánk hozzájárulni ahhoz, hogy a konfliktus, építő jellegű legyen. 




Bizonyára mások is tapasztalták már az, hogy egy vita során azt érezzük, mintha nyilakat repítenének felénk, nekünk pedig pajzsot kell tartanunk s visszarepíteni a nyilakat a feladónak. Levente és Zsóka módszerében az tetszik, hogy arra tanítanak meg, hogy nem kell nekünk a nyilakat visszarepíteni, hanem figyelnünk kell a társunk illetve a saját magunk érzelmeire. Nem könnyű, nem is fog első próbálkozás után sikerülni, de hiszem azt, hogy minden egyes beszélgetés során el tudunk csenni egy-egy titkot mely abban, segít bennünket, hogy Istennek és embernek tetsző házas életet éljünk. 




     Öröm számomra az, hogy a csoportfoglalkozásokon olyan személyek vesznek részt, akik nyitottak, hajlandóak dolgozni azért, hogy kapcsolatuk vagy pedig saját maguk fejlődjön. 



     Következő foglalkozásunk január 31- én 18 órától lesz, a Csie 1-es termében, meghívottunk szintén Levente és Zsóka, a téma: Kiengesztelődés, megbocsátás. 

     Szeretettel várunk mindenkit!

A.I.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése