2016. október 18., kedd

Nótaest



           A nótaest célja, hogy a nagyszüleink által ismert rengeteg gyönyörű népdalt megtanuljuk, elsajátítsuk azért, hogy az utókor előtt méltóképpen helytálljunk nemzeti örökségünk továbbadásában. 


          Szeretnénk, ha a Nótaestek arról szólnának, hogy a nagyszülők, szülők közösen dalolgatnak, a gyerekek pedig körülöttük futkároznak azért, mert hisszük, hogy ez lehet egy módja annak, hogy gyerekeinkkel megszerettessük a nótázást. Bátorítunk minden kisgyerekes családot, hogy jöjjenek el közösen kisgyerekeikkel erre a foglalkozásra.



          Fiatalok ti sem maradjatok otthon, mert lehet, hogy a képek azt tükrözik, hogy ez a program az idősebb generációnak szól, de ezek az idősek azért jönnek el, mert szeretnék továbbadni a nóta iránti szeretetet nekünk, fiataloknak.



         Bár a termet az őszfejek uralják, nem kell attól tartani, hogy a komoly egyenruhát kell elővenni a szekrényből, sőt, életemben nem tapasztaltam ennyi vidámságot, játékosságot, humort, mint a harmadik generáció körében. A nótaszünetek a viccmondásról, huncutkodásról, mókáról szólnak.




A.I.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése