2016. december 8., csütörtök

Mikulás zavarta meg a zajos időseket




 
     „Igen, Virginia, Mikulás létezik. Olyan bizonyosan létezik, mint a szeretet, a nagylelkűség és az odaadás, és ezekben bővelkedünk, ebben bontakozik ki az élet szépsége és valódi örömei. Milyen sivár is lenne a világ, ha a Mikulás nem létezne... Nem lenne gyermeki hit, sem költészet, sem ábrándok, hogy elviselhetővé tegyék a létezést. Nem lenne örömünk, csak az érzeteink és amit a szemünkkel látunk. Az örök fény, amivel a gyermekkor betölti a világot, kihunyna. Hála Istennek ő örökké élni fog."




     Szerdán a szokásos foglalkozásra készülődtünk, amikor egy piros ruhás ’’legény’’ zavarta meg a ’’lányok’’ ricsaját. Váratlan, de szívesen fogadott vendég volt, aki nagyon messziről érkezett és nem jött üres kézzel.






      Volt zsákjában minden jó, piros alma, mogyoró, de gondolom, már mindenki tudja, hogy a Mikulásról beszélek. A Mikulás ajándékot hozott a csoporttagoknak, és ilyen jellegű vicces jó tanácsokkal látta el őket, hogy: mi a hosszú élet titka, hogyan ne essenek el a jégen kankós pálca nélkül. A lányok sorban, szóba is állhattak az öreggel, és az ajándékok átvétele után öreges dolgokról beszélgettek: hány foga van, vágyik e még nőkre?







        

      Jót nevettünk, beszélgettünk, energiával töltődtünk fel, és erőt kaptunk arra, hogy egy újabb hétig mindennapi teendőinket elvégezzük, és bízzunk abban, hogy következő héten ismét együtt lehet a nagy csapat. 









      Sokat tanulok ettől a csoporttól, de azt hiszem az egyik legnagyobb lecke, amit alkalomról alkalomra kapok tőlük az az, hogy éljek a pillanatnak, élvezzem az életet, mert az élet akadályait csak a humor, a jókedv, vidámság által lehet áthidalni. 





A.I.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése