2016. november 17., csütörtök

After School





Folytatjuk az After Shool programunkat is melynek célja, hogy segítsünk a gyerekeknek a házi feladatok megoldásában, tanulásban, hiszen közösen, könnyebben megy, mint otthon egyedül. 




Közösen, hiszen, a foglalkozás nem arról szól, hogy mi megoldjuk, s ők lemásolják, hanem mindenki kiveszi a részét a munkából, sőt nagyon jó érzés azt látni, hogy amikor, mi “segítők” nem tudunk valamit megoldani, akkor, mindenki (főleg a nagyobbak) megpróbálnak segíteni a megoldásban. 




Tavaly járt a foglalkozásra egy olyan gyerek, aki nem volt hajlandó elővenni a füzeteit, s dolgozni, de hála Istennek idén nem csak, hogy előveszi, de már meg is mutatja, és próbálja megoldani a házi feladatot. 




Jó kis családias hangulatú foglalkozás, hiszem, tanulás közben a gyerekek nagyon sokat mesélnek. 




Jó érzés az, hogy bizalmukba fogadtak és elmerik mondani azt, hogy milyen érzés kavarog bennük egy-egy tanárral vagy osztálytárssal kapcsolatosan. 




Ez is megerősíti bennem azt, hogy, ha a gyerekek egy kis figyelmet kapnak, ha kicsit is foglalkozunk velük, vagy nyitottsággal fordulunk, feléjük akkor engednek betekinteni az ők titkos világukba.




 Nem kell mindenkinek 10-es tanulónak lenni, de hiszem, hogy azok a gyerekek, akiket ma meghallgatnak, holnap olyan felnőttek lesznek, akik figyelnek embertársaikra. 







A.I.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése