2015. július 18., szombat

Gyerekszemmel 2050





A XI. Csíkszentmiklósi Ifjúsági Napok, 2015. július 18-19.-én kerültek megrendezésre, melynek keretén belül a tavalyi évhez hasonlóan az 1 pohár mellett beszélgetéssorozatot is megszerveztük Hargita Megye Tanácsának támogatásával. Az 1 pohár mellett kulturális program célja, hogy a meghívottakkal, illetve az érdeklődőkkel egy közös kötetlen beszélgetés sorozat induljon el, többféle témával kapcsolatban. Az idei programsorozatot teljes mértékben a „jövő szelleme” lengte körül, a témák és meghívottak is ezt tükrözték vissza.
A szombaton 10 órától kezdődő programot a Gyerekszemmel 2050 rajzverseny indította. Az elképzelések szerint a programon körülbelül 30 gyermek vesz részt, ugyanis az ifjúsági napok színes felhozatala alapján, azt gondoltuk, hogy a községbeli gyerekek megoszlanak. Ennek az ellenkezője már az első órában bebizonyosodott, ugyanis 11 óráig 34 gyermek töltötte ki a jelentkezési lapokat, illetve vett részt a versenyen. A gyerekek fantáziája hihetetlenül gazdag, hiszen szerepelt a rajzokon és elhangzott a beszélgetéseken például csukóba ültetett telefon és GPS, gondolatolvasó chip, melyet az agyba ültetnek bele születéskor és még rengeteg érdekes, és néhány hátborzongató ötlet.
A rajzverseny 13 óráig tartott, az alatt összesen 50 gyermek vett részt, de nagyon sok gyermek többször is rajzolt miután beindult a fantáziájuk. A díjazást a tervek szerint úgy alakítottuk volna, hogy minden gyereket díjaztunk volna, illetve az 1 pohár mellett meghívottjai zsűrizték és értékelték volna a legjobb 3 iskolás rajzát. A rengeteg jelentkezőnek köszönhetően a szervezők úgy gondolták, hogy több díjazott legyen, illetve, hogy egy szavazást is elindítanak, amelyben lehet szavazni a legjobban sikerült rajzokra. A szavazás segítségével azt hiszem, bátran elmondhatom, hogy a közösség nagyját megmozdítottuk, hiszen szinte mindenkinek a gyereke/ unokája, barátja, rokona rajzolt, ezért rengeteg szavazat gyűlt össze, és ennek köszönhetően egész nap sokan látogatták a sátor programját.
Úgy gondoltuk, hogy a lelkesedést és a sok rajzot meg kell köszönjük a gyerekeknek, ezért 12 órától egy báb előadásra hívtuk meg őket, amelyet nagy szeretettel fogadtak.





















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése