2013. augusztus 25., vasárnap

Csíkszépvizi Ifjúsági napok

Minket is meghívtak a szépvízi ifjak, hogy résztvegyünk rendezvényükön. Sajnos az eső a szombati napot befeketítette egy kicsit, így ott csak a kötélhúzó versenyen (második helyezést értünk el) és az úszó versenyen (elsők lettünk) tudtunk részt venni; természetesen az esti party kihagyhatatlan volt. 

Vasárnap reggel korán kezdtünk és nagy lendülettel álltunk neki a főzőversenyre való felkészülésre. A csapat egy része elvolt az aprítással, míg a másik része a munka folytonosságát próbálta gördülékennyé tenni. 


Előnye is volt annak, hogy nálunk kezdtünk, Rászpi kiskutyámnak bőven akadt játszótársa.



A reggel tíz órai kezdetre a csapatunk csak egy része ért el - az egészen, szinte félórás kezdettel érkeztünk. Viszont jól belehúztunk és szinte elsőknek fejeztük be a főzést...


A csapat ügyesen megoszlott: voltak kik a tüzeléssel voltak elfoglalva, mások az állandó kavargatást biztosították. Külön megvolt a vizes ember, a bor nyitó, a ellátmányos, és még sorolhatnám... Viszont nem volt főkostolónk, ugyanis mindannyian annak számítottunk. ;)


Jöhetett az asztal terítés, a szalvéta díszek és máris készülthetett az első tányér, majd a másik három is...



Hát kb. így nézett ki az asztalunk (a zsűrinek is tetszett).



Jó érzés a nap néhány pillanatát visszanézni, ahogy Cimbi és Timbó rohant, hogy a csoport képen rajta legyenek, ahogy Sanyi a sapkája alól kimosolygott, vagy ahogy a hideg sörrel Csaszi jószívvel újra meg újra megkínált.


Míg Mária a szalvéta rózsákkal bibelődött, Ildici a savanyúságon mesterkedett. Ottó és Sanyi a sültpityokán szorgoskodtak, Ági pedig a virágcsokrott hozta össze...


Nagyon vártuk, hogy a zsűri továbbhaladjon, végre neki lehessen esni a finom falatoknak. És a zsűri döntött: az első hely a miénk lett! Volt ott nagy öröm, tapsvihar...


Boldogok voltunk, hogy munkánk ekkora jutalmat kapott - a mosolyt nem lehetett letörölni szánkról.


Kihirdették a csapatok közötti kötélhúzó versenyt - valahogy a CsIE ellen nem nagyon akart senki kiállni. Na, de a jó reklámnak is meg van az eredménye, így a Delne-i fiatalok kötélnek álltak, kétszer is - ez megegyezik a fürdéseik számával is ;)


Íme "kis" csapatunk! Nagyon jó volt a "kék tenger" egyik tagjának lenni! Remélem még sok helyen fordulunk meg közösen! Csak így tovább!


Fotók: Orbán Csaba
AR

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése